When its over, where will you run?


Efter en helt underbar helg

Efter en helt underbar helg då allt har varit så bra som det kan bli så kommer ett litet fall. Jag försöker "enjoy the ride" men ärligt är det första gången på länge då jag bara känner för att stanna upp och gråta. Hur kunde det bli såhär? Varför kunde han bara inte känna som jag gjorde? Varför går jag fortfarande runt och är ledsen? Jag har ju bestämt mig för att vara ledsen är bara slöseri med min tid för INGENTING kan få det som hänt ogjort och INGENTING kan mig att vilja vara med han ever again!



Underbara människor.

Hur kan jag ha så mycket fina och underbara människor runt omkring mig utan att se dem? 
Börjar kunna se dem nu, efter att allt bara har varit grått och tråkigt. De är så fina och omtänksamma och helt underbara. Har varit alldeles för fokuserad på det jag inte har. Vill bara bli bättre på att se det jag faktiskt har och jag har helt underbara människor i min närhet. Varenda en av dem är så värdefull.

Was I just your option, or what was I?



Glädje och sorg

Har haft en helt underbar kväll med fina vänner. Många roliga stunder med mycket skratt. Sen såg vi programmet på tvåan om det Breivik gjort i norge. Helt sjukt det där, ont i hjärtat får man av att se alla människor han gjort illa all sorg som finns. Nog för att det är hemskt och sorgligt så var det inte den sorgen jag tänkte på när jag skrev rubriken. Det är min egen sorg. Sorgen som finns i mitt hjärta som ligger där och mitt uppi allt det roliga och trevliga gör den sig påmind. Längtar efter känslan av att jag är själv och kan ha massa roliga minnen från att jag är själv och det gör ingenting att komma hem till ett hem där ingen väntar på mig, och det gör ingenting att min mobil är tyst dag ut och dag in för jag själv kan ge mig trygghet.

KBT


Tanken påverkar hur vi känner och vad vi gör.
Känslan påverkar vad vi gör och hur vi tänker.
Handlingen - vad vi gör - påverkar hur vi känner och tänker.
Kroppen påverkas av tanke, känsla och handling.

Exempel depression

  • Handling: Ligger hemma under täcket.
  • Tanke: Jag är värdelös. Ingen bryr sig om mig.
  • Känsla: Ledsen, nedstämd.
  • Kropp: Tung, tryck över bröstet, ångestkänslor, torr i mun...

De olika delarna påverkar varandra och kan trigga och förstärka varandra så det blir en ond cirkel.

Källa: www.sinnet.nu


Det bästa jag har gjort

Det bästa beslutet jag har tagit är att gå till den här kuratorn. Att bli medveten om mitt tankemönster och vad jag egentligen tycker om mig själv!! Nu jävlar ska jag förändra mig och acceptera mig själv för att jag är jag och jag är bra som jag är!

En sak för mig själv

Idag har jag gjort en sak för att unna mig själv. Jag har tagit tag i det här med att börja på ridskolan igen. Jag ringde dit och vet nu att det är provridning på tisdagar så jag ska försöka byta pass med någon på tisdag. :) Så jävla nice att göra något som bara jag vill göra och fokusera till 110 % på det jag gör just då. Glädje på schemat!

Annars så skäms jag för att säga det men jag vet inte om alla förstår att jag fortfarande känner mig otroligt ledsen över det som hänt mig. Försöker bara leva mitt liv så gott och glatt jag kan men det tynger fortfarande ner mitt hjärta och mitt psyke. Jag sörjer fortfarande och kommer göra det ett tag till.......


För två år sedan idag...

För exakt två år sedan idag tog en relation jag varit i ganska länge slut. Jag hade kämpat länge för att den skulle överleva men till slut så fanns det inget hopp kvar, relationen var för trasig. Då satt jag också här hemma hos mamma och pappa och var helt förstörd och ledsen. Det som skillde den relationen från den senaste jag var i var att hur som helst så blev jag alltid behandlad med respekt, och omtanke, före under och efter hela uppbrottet. Jag var så ung då också så jag trodde nog ändå inte att den skulle hålla för alltid, vi var så olika också, men jag har nog aldrig varit så kär som jag var då jag blev kär i honom. Det som jag idag, två år efter det uppbrottet är så glad över att vi idag ändå kan ha någon typ av relation till varandra. Vi kan prata. Jag kommer alltid ha en plats för den killen i mitt liv och mitt hjärta om han vill ha en, men det tror jag och jag hoppas på.

Hur som helst, för två år sedan trodde jag aldrig att jag skulle överleva utan honom, men jag gjorde ju det. Iofs så ersattes han ganska snabbt med en ny kille (ett misstag jag inte vill göra om, vill lägga tiden på mig själv den här gången). Men det jag vill säga är att om jag lyckades komma över honom, och vågade ge mig själv till någon annan så kommer jag kunna göra det igen (HOPPAS JAG).




Jag ska fixa att vara ensam!!

Så jävla trött

Usch! Är så trött! Tror att det har att göra med min onda hals och det luktar Halsfluss! Så äckligt, vill inte vill inte! Och jag vill inte att det ska snöa i helgen heller! Så sjukt att det fortfarande ska vara sånt jävla skitväder!! Vill bara ha SOL!

Har blivit engagerad i en situation på jobbet som gör så ont i mig på något sätt! Så sorligt att jag får ont i hjärtat. Önskar återigen att man kunde förstå, men det går inte att förstå, iaf inte för mig.


Läs den här krönikan om och om igen

http://www.devote.se/articles/bloggvaerlden/jag-kan-inte-vara-perfekt-tyvaerr_20-2023.htm

Så jävla bra! Det är exakt det där jag måste göra!!!!!


Vad känner jag egentligen?

Vet inte, är ledsen samtidgt som jag är arg samtidgt som jag inte bryr mig längre. Eller bryr mig gör jag ju men inte på samma sätt som tidigare. Vill inte förstöra något för dem eller så, men jag vill inte behöva känna en våg av ledsamhet skölja över mig ibland. Varje gång jag pratar med någon på riktigt om det så blir jag som så ledsen. Varför lät jag mig älska honom? Jag borde inte varit så naiv, såklart är det alla människors dröm att få leva i den familj man har skaffat sig. Jag borde förstått att det skulle sluta som det gjorde. AHHH! Det jag kanske mest är rädd för att jag inte ska våga älska någon igen, känna mig attraherad av någon igen och tycka att en människa kan vara riktigt fin.


Solen lyser

Solen lyser och jag är ledig idag. Ska NJUTA av det härliga vädret och av vad jag ska göra! Ska bara först städa här hemma. Måste ju hjälpa till med sånt nu när jag bor här gratis. Fast jag märker aldrig att det är skitigt för min pedantiska pappa hinner alltid städa innan det ens syns ett dammkorn.


2 bra saker idag.

Idag har jag gjort två saker jag är stold över.
1. Jag lyckades på mitt andra försök, efter att två rutinerade sköterskor gjort två försök var och stuckigt sönder 4 kärl, sätta en pvk på en bebis i v.30. Svårt för många att förstå men för mig var det en seger, jag fixade att få in den! :D
2. Jag följde med mamma och pappa på spinning. Har varit helt omotiverad att träna sista tiden men det var ganska kul och det gick helt okej trots att jag nyss var förskyld.

Har nog inge mer att säga än att imorrn är jag ledig så jag ska passa på att njuta av dagen och träffa fina människor som gör mitt liv härligt att leva!




Puss och go

Kaos dag på jobbet

"Det kanske var lite häftigt att sätta dig som ensam sköterska inne på den här salen Julia?!" - No shit!

Men jag tog mig igenom dagen och alla bebisarna levde när jag gick hem! NÖJD tjej! För att peppa mitt självförtroende lite så ska jag säga att det var det jag gjorde bra idag. Jag var på jobbet och gjorde allt jag skulle, och försökte allt jag skulle!!! Yey! :)

Annars så försöker jag bara ha en positiv inställning fast jag egentligen känner mig sjukt sårad och bitter. Jag kan ju inte få mitt val av kille ogjort men jag önskar att jag kunde det. Vill bara att den där känslokalla människan ska få känslor och förstå hur illa han har gjort mig och hur han utnyttjat mig och slösat min tid. Min tid och min kärlek är FAN dyrbar. Jag är ju ingen som går in för något halvhjärtat, då kan det lika gärna vara. Tar jag mig an något så gör jag det fullt ut, med allt jag gör. Jag lägger ner mycket kraft, energi, engagemang, varsiktigthet och kärlek för att det ska vara bra, riktigt bra. Vad fick jag tillbaka egentligen? Var jag blind och naiv? Men jag tror ändå inte det. Det blev bara som det blev helt enkelt. Som alla brukar säga, GILLA LÄGET. Och tro mig, jag försöker verkligen att gilla läget och njuta av mitt liv. It was ment to bee this way. Och för varje dag som går så blir det lättare att se framåt istället för bakåt, det blir lättare att gilla läget även fast ni ska veta att det är fortfarande inte lätt.

Som pappa sa : Stöt inte pannan blodig för att det här har hänt, bara välja en annan väg att gå, det finns så många vägar.

Som Q sa : Se det från ett annat perspektiv utanför dig själv. Och om du känner dig ledsen, våga känna den känslan för med tiden kommer det gå längre och längre gånger mellan känslan av att vara ledsen.



Days like this I want to drive away
Pack my bags and watch your shadow fade
You chewed me up and spit me out
Like I was poison in your mouth
You took my light, you drained me down
That was then and this is now
Now look at me

This is the part of me that you're never gonna ever take away from me, no
This is the part of me that you're never gonna ever take away from me, no
Throw your sticks and stones
Throw your bombs and your blows
But you're not gonna break my soul
This is the part of me that you're never gonna ever take away from me, NO


Påsk

Har haft en sjukt bra helg. Bara kommit bort och fått skapa nya minnen och samtidigt kunna tänka mindre på gamla, fast det ligger där och gnager i bakgrunden hela tiden. Men på nått sätt så har det gjort mindre ont under helgen. Men sen kommer man tillbaka till stan och ångesten växer sakta men säkert sig starkare. USCH! Ville inte hem, visste att det skulle bli så. Jag ville stanna kvar där och vara ute i solen och dricka vin och skratta och vara glad. Men men, nu är jag hemma och ska minnas den här helgen som varit helt underbar!



Tänk så fort allt vänder
Hon i dina händer
Minns att vi var lyckliga igår
Nu vet ingen hur jag mår
Och så genererad
Fullständigt förnedrad

Jag har gått från väldigt kär till obegripligt ensam

Jag längtar bara tills jag har kunnat släppa allt, kunna känna att jag är nöjd med att vara själv och att jag faktiskt klarar att vara själv och att det som hänt inte berör mig något längre för jag har det så bra som det är. DIT längtar jag (och till uppsala).


Full fart på jobbet hela kvällen, har inte hunnit tänka på annat (nästan)!


NEEJ!

Börjar känna förskylningstecken!! vill inte vill inte!
Jag vill vara frisk och ha skitkul i Sorsele med Sandra!

Nu på förmiddagen ska jag packa och sen ska Sandra komma och hämta mig och vi ska åka på bolaget och shoppa :) Ska bli riktigt skönt att komma iväg från umeå igen för en stund. Bara andas och inse att life goes on.





När jag blir ledsen tänker jag att det är du som ALDRIG ALDRIG mer kommer få vara med mig. Och jag är en riktigt bra tjej. Och jag tröstar mig med att jag förhoppningsvis kommer få känna känslan att bli kär igen, vara nykär med någon och bara ha det hur mysigt som helst! Med någon som förtjänar min kärlek.

Tyska

Har idag registrerat mig på tyskakursen som jag anmälde mig till innan jul. Vet inte om jag ska gå den eller inte, men är jag registrerad borde jag kunna köpa kårleg och det vill jag ha när jag ska ner till uppsala. Fanns ju en anledning till varför det kändes roligare att läsa den här kursen förut men det kan ändå vara något jag gör för mig själv. Har ju trots allt läst lite tyska tidigare.

På tal om något annat så är jag så glad att solen lyser idag. Ska ta mig något att äta nu och sen röra mig mot universitetet för att se om jag hinner låna kursböckerna till tyskan, kan ju ge det en chans iaf. Sen ska jag komma in tidigare på jobbet för att gå igenom inskolningshäftet lite mer. Sen blir det jobb resten av kvällen.
Jag måste bli bättre på att ta tillvara på mina lediga förmiddagar, kan ju inte bara ligga i sängen och lata mig.


Börjar känna mig smått levande igen...

Just nu letar jag efter mig själv. Vad var det jag tyckte om att göra? vilken mat är det jag tycker om att äta? Hur vill jag leva mitt liv? Vad kan jag göra bara för att det är roligt? osv. Försöker lägga upp planer och tänka på vad jag kan göra som är roligt för mig.

Just nu känner jag att jag vill satsa tiden på mig själv, jag har lite att jobba på där. Sen vill jag satsa tiden på mina vänner och på jobb. Jag har ingen lust att satsa min tid på någon kille igen på ett bra tag.

Det här skulle vara roligt, mysigt, härligt, underbart!!


Min 23-års dag

Idag har jag jobbat, ätit middag med familjen, spelat lite kort, for en sväng förbi en fest och nu ligger jag här och väckarn ringer om exakt 5 timmar. Jobb imorgon igen.


Jag måste bara säga att jag är tacksam över att min familj är dom som dom är och att jag har så många andra fina människor i mitt liv. Man ska nog inte tappa allt hopp om mänskligheten. Tack och godnatt!

Något att fundera över:

RSS 2.0